+36(70)570 3631


About us

Details can be given in English or German!

info@teglateka.hu
teglateka@gmail.com

Üzenet:Free counters!


  

           

Tisztelt Érdeklődő! 


Szeretné a letűnt idők ódon hangulatát otthonába varázsolni rusztikus téglaburkolattal?

Aggódik a burkolótégla súlya miatt?

A szeletelt tégla erre a tökéletes megoldás!

A vágott, szeletelt téglaburkolat egyre népszerűbb az építészek és lakástulajdonosok körében, időálló tulajdonsága, esztétikai szépsége miatt.

A szeletelt tégla, és az abból készült burkolat új fogalommá vált az építőiparban. Felhasználási területe igen széleskörű, mivel a padlótól a mennyezetig minden helyen alkalmazható. Az elkészült burkolat időtálló, és szinte minden stílussal, divatirányzattal keverhető, a variációs lehetőségek számának csak a képzelet szab határt.

A vágott, szeletelt tégla alkalmazása kiváló alternatíva minden olyan esetben, ahol az egész téglából készült burkolat a súlya miatt nem kivitelezhető, pl. az egyre elterjedtebb gipszkarton esetében. 

Ennek oka, hogy a burkolás céljára vágott téglaszeleteket, a megrendelői igényekhez alkalmazkodva, akár 4 mm (!!)  vastagságra is le tudjuk szeletelni. Az így felragasztott téglaburkolat alá nem kell teherhordó betonalap, mivel négyzetméterenkénti súlya az eredeti 250-300 kg helyet mindössze 2-40 kg, nem beszélvén a megtakarított hasznos területről.

A szeletelt tégla növekvő népszerűségének másik oka abban rejlik, hogy a belőle készülő burkolat házilagosan is könnyedén kivitelezhető, akár a csempézés.

A szeletelt tégla alkalmazása kiváló választás mind a külső és mind a belső téglaburkolat kialakítása esetén, szinte mindenhol megállja a helyét. Ideális burkolóanyag bármilyen építészeti stílus alkalmazása esetén, bárhova ajánlható, (nappali, bár, fürdőszoba, konyha, garázs), de padlóburkolat kialakítására is tökéletes (pince, terasz) .

Számtalan vásárlónk véleménye szerint az igazi, régi, antik téglából gyártott burkolat nem veszi fel a versenyt a „téglahatású”, újonnan utángyártott lapokkal.

Színvilága, struktúrája igen változatos, nehezen reprodukálható. A hagyományos, régi gyártási technológiával előállított, 80-150 éves, égetett agyagtéglák között gyakorlatilag nincs két egyforma rajzolatú és formájú.

A szeletelt téglaburkolat alkalmazásával hozzájárul környezetünk tudatos védelméhez, mivel ezek a termékek 100 %-osan újrahasznosított anyagból készülnek.

Cégünk ennek az irányzatnak megfelelően a szükséges kiegészítő elemeket is gyártja (sarokelem, párkánytégla, bordűrök, stb..).

Az árak tekintetében nem kívánunk  versenybe bocsátkozni, célunk nem a tömegtermelés. Kevesebbet, de azt tökéletesen.

Ha Ön a maximális minőséget  és kiszolgálást, egyedi ötleteinek megvalósítását szeretné, azt nálunk megtalálja. 

Egyes termékeinkhez az ÉMI minősítést is mellékeljük, a garancia vállalása mellett.

Amennyiben a témához kapcsolódóan bárminemű tanácsra, információra van szüksége, a jelzett Elérhetőségeinken, illetve a Kapcsolatfelvételi űrlapunkon, vagy Facebook oldalunkon keresztül feltett kérdéseire munkatársunk rövid időn belül válaszol.


Üdvözlettel:

 Lénárd Tibor